collage_object

Måndag 3 mars 2014

Gör om och gör rätt ! Nu var det en vanlig måndag igen och ett och ett halvt dussin på plats i mörkret.

Vi lärde oss av förra måndagen att utbildning i ett rum och fotosnack i det andra inte kändes bra, så vi har beslutat att det vi kallar utbildningar i fortsättningen kommer att läggas på separata dagar. Måndagarna blir nu som förut med bildtema och aktiviteter dvs korta insikter och demonstrationer i olika teknik osv. Ett reviderat vårprogram kommer inom kort

Vi började med att Ralf och Jürgen visade ett bildspel som introduktion till den ”Workshop i Blixtfotografi” de erbjudit. De visade vilka fantastiska bilder man kan åstadkomma med snabblixtteknik, fotoceller och slavblixtar. Intresserad tar direkt kontakt med Ralf eller Jürgen om tid och plats. En intensiv diskussion om blixtar och teknik tog sedan vid.

För andra fortsatte kvällen med en kollektiv bedömning av de tävlingsbilder Bankeryds Fotoklubb skickat till oss för bedömning. Joakim, Sven och Alf vägledde med sin erfarenhet om bildbedömningar. Mycket spännande, toppbilderna var vi ganska överens om, sen skiljde det en del om vilka som var därnäst. För min del var det kul och mycket lärorikt att diskutera och bedöma andras bilder och av engagemanget var det fler som tyckte så. Vi nästan glömde bort kaffet!

Bildvisning blev det sen som avslutning. Rickards alltid lika fina bilder från fjärran östern åtföljda av hans kunniga berättelser, en njutning att vi får ta del av detta. Sen visade Kaja vad man kan göra med kameran ”en tråkig innedag”, tulpaner med blött om fötterna. Ulrika visade sina envetna försök att få sin kamera att göra som hon vill och bilderna det blir är jättehärliga, mera sådant tack. Sven visade en vacker bildkollektion med allt från djurparks bilder till årets vinterbilder. Lite vårblommor från Hjärtum och några bilder från en musikkväll på FolketsHus blev sen avslutning.

/ Leif
Kaja Laursen
Leif Antonsson
Richard Pettersen
Sven Svensson
Ulrika Eriksson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-