collage_object

måndagen 1 februari 2016

Vi började kvällen med en tidsresa i konstens värld. Vi startade med gyllene snittets störste ingenjör dvs Leonardo da Vincis ”Nattvarden” och passerade genom renässans, romantik, impressionism och landade i expressionism och till slut Edward Munchs ”Skriet”. Det sista som en påminnelse om hur man med kunskap även kan uttrycka ångest med rätt komposition.
Mycket –ismer tja kanske men ändå så tror jag vi imponerades av hur genomtänkt många konstverk är uppbyggda och hur mycket som finns att hämta i denna kunskap när vi skapar själva. Kanske rentav någon av oss i framtiden kommer att nämnas som en av ”fotoismen”, vem vet.
 
Efter det så bjöd Jürgen både på sig själv och fantastiska bilder, och vi resonerade kring komposition och vad bilderna uttryckte. Vi fick se bilder i olika versioner och själva känna efter vilken version som tilltalade oss bäst. Vissa saker kändes självklara den bilden sa mer än den andra men också att vi ibland kände att en version tilltalade några och en annan bild tilltalade andra. Som jag känner det, det är så nyttigt att först formulera ett intryck för sig själv och sedan även kunna kommunicera det till andra. Sammantaget en mycket givande stund i mycket go stämning.
 
Det fanns också andra bilder att se och Lilliz visade återigen mjuka stämningsfulla bilder över älv och snötäckta marker, med så fin ljushantering.
 
Vid pennan Leif 
 

Lilliz Nyström

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-