collage_object

måndag 29 februari 2016

Vi började med en ny dimension i bildvisning. Jürgen bjöd på ett stort antal bilder med sina kommentarer till. Vad han menat med bilden, hur han bara genom små förflyttningar och byte av brännvidd mm kunnat skapa helt olika bilder. Som Jürgen sa, det är inte att springa maraton som ger bilder,  motiv finns precis över allt ikring oss det gäller bara att se dem. Vi har hört andra säga precis samma sak så visst är det så. Skall man bli lite filosofisk så gäller det att stanna till och se det vackra kring oss och sedan dessutom försöka återge det i en bild.
Sen igen diskussionen i att göra färdigt bilden så långt det går redan på plats, självklart har man störst förutsättningar då att få den optimala bilden om man "beskär" på plats , man får ju större upplösning och skärpa än om man gör det i efterhand i PhotoShop, och grenen till vänster i förgrunden om den ändå varit med på bilden osv.
Ändå inget fel i att jobba i PhotoShop de flesta av oss gör ändå detta för att ge sin bild bästa möjliga utseende, vi stod ju en gång i mörkret och skuggade och efterlyste.
Självklart är ändå  kunskapen i att hantera sitt redskap kameran  grunden och sedan inte minst en stor portion tålamod.
 
Sen gläds vi åt alla som bjuder på bilder och inspiration.  Denna gången Hasse, Klas, Kerstin; Lilliz, Martti och Ulrika. Vi såg allt från renar, Highland cattle boskap till trolska isbilder.
Min favorit idag blev Klas vinter och vattenbild med skimret i vattnet (nr5) eller varför inte renen!
 
Hasse Lager
Kerstin Martinsson
Klas Larsson
Lilliz Nyström
Martti Henttunen
Ulrika Eriksson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-