collage_object.php

julbord 2019

JULBORD 2018

julbord 2017

julbord 2015

Fotograf: Hasse Lager

Det blev en jättetrevlig kväll i goa vänners lag med fägnad för både kropp och själ. Närmare bestämt, vi njöt av rätter skapade av många händer, skinka , sillinläggningar, stuvningar, äggostar, desserttårtor. Ulrika och Kerstin samordnade men många händer hjälpte till. Ja, det var bara perfekt och vi bara njöt.

Vi tog lotter som vanligt och glada vinnare blev Solveig, Gunnar och Klas av de vinster som skänkts oss, tack för det.

Årets LEFKare blev Göran med tack för omtänksamhet, plikttrogenhet och ett strålande motorsportsfoto, så välförtjänt.

Sen blev det fröjd för ögat. Jarmila visade härliga bilder med hjärtan i vattendropparna och sen fick vi se ett magnifikt bildspel av Hasse om Locks Rike strax utanför Ytterby, Kungälv, en resa i både tid och rum. 1800 bilder hopkokade till ett 7 minuters bildspel så proffsigt.
Från oss alla till er alla en riktigt
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

Vid pennan / Leif

Foto: Hasse Lager

loading...

Julbord 2014

Fotograf: Hasse Lager

DEn härlig kväll bland alla goa vänner.

Vi firade och avnjöt vårt traditionella julbord och jag tror inte det kan finnas något bättre. Ett helt gäng hade lagt ner sin själ i dukning, utlagda menyer och att göra det så trevligt som det bara gick.

Köket med Överhovmästare Klas var som vanligt helt suveränt, vällagat, varmt och trevligt upplagt. Det var hemlagad mat, gratänger och stuvningar, egna inläggningar av sillar, bara så gott.

Så blev det till slut dags att utnämna årets LEFK-are och i år blev det ingen mindre än vår sekreterare och krönikör Lilliz  med motiveringen ”För struktur och ordning och ”goa” reportage i suverän klass”, om det var välförtjänt ja verkligen.

Sen fick vi vår andliga spis, ett bildspel från Stekenjok av Jürgen , med underbara naturbilder från en storslagen fjällvärd, ja man bara suckade.

Och inte nog med allt detta, det blev dessert också, så när det väl blev dags att dra sig hemåt så mådde både kropp och själ så bra det bara går.

/vid pennan Leif

Fotograf: Hasse Lager

loading...

Så var det dags för Julbordet 2013

 


Fullt i lokalen som vanligt med förväntansfulla människor med rätta Julkänslan i kroppen. Speciellt roligt var det att se och lära känna respektive bakom oss fotografer.


Måndagskvällens köld är hård
fotograferna blixtrar och glammar
alla ner i källaren gått
djupt in till midnatts timmaVår Överhovmästare Klas berättade om allt gott vi skulle få smaka. Munsbitar av Julens alla godsaker serverades och dessutom några riktiga delikatesser, en helt ljuvlig ostkaka och så ”Sjöbloms” frestelse och ”Larssons” utsökta räkomelett.
Och precis som vid fotografering, säg omelett, så ser Du precis så glad ut som vi var.Undrar sen vem LEFK’are blir i år
skakar på huvud och hätta
den gåtan var inte svår
nog gissade vi dettaTvå helt fantastiska fotografer hedrades med utmärkelsen.

Jürgen Lukas, med motiveringen:
En otroligt kunnig och mångsidig fotograf
som behärskar sitt redskap till fulländning,
delar med sig av detta och inspirerar oss alla


Hasse Lager, med motiveringen:
En fantastisk fotograf och tekniker
som inte bara behärskar sin kamera,
utan även efterbehandling till fulländning.
En pedagog som med sin ”goa” person
instruerar och gläder oss alla.


Till kaffet fick vi sen se ett bedårande bildspel ”En dag i naturen ” av just dessa två bildekvilibrister. Året runt och visst är den svenska naturen fantastisk. Det jag kanske mest uppskattar är nog ändå bilderna ur naturens barnkammare, både fyrbenta och med vingar.Sakta sedan hemåt vi går
hem till hus och koja
Vi känner alla hur gott vi mår

 

loading...
Foto - Hasse Lager Foto - Hasse Lager

JULBORD 2012

 

 

Som ni vet så är den 10 december NOBELDAGEN. Då var det två stora begivenheter i Konungariket SVERIGE, nämligen Lilla Edet Fotoklubbs årliga julbord och Nobelfesten eller vad det heter någonstans uppåt Stockholm.

 

Årets LEFKARE blev till sin egen häpnad Roger Sjöblom. Grundlurad kan man säga. Apropå grund så fick Karl Schörghofer en liten båt (ganska otät dock) med god last, för sitt slit med kalendern.

 

Åsså var det lotteri. Sensation. Bägge förstapriserna gick till samma familj, fastän det ena förstapriset drogs om, hamnade det hos den som drog det i första omgången. Det är bara att gratulera.

 

Mellan maten och desserten fick vi se ett bildspel av Mr Lukas. Det som imponerade mest på mig var "Kust impressioner". Härliga bilder. Men smaken är ju delad, det fanns andra fina serier också. Till sist ett ord om maten: GOTT!!!!!

 

Skinkan, omeletten, äggosten, kantarellpajen o.s.v. ja ni vet ju själva ni som var där, och ni var ju cirka 35 st. Min favorit var omeletten, äggosten, skinkan,.....ja jag kan hålla på länge. (Kan man beställa en matkasse av Klas & Co?)

 

Nu har jag i alla fall börjat räkna dagarna till nästa julbord, men vi ses väl innan dess hoppas jag.

 

God Jul och Gott Nytt år önskar........................... Lilliz

 

 

Fler bilder från julbordet hitta du här nere

loading...