collage_object

måndag 2 mars 2015

Regn och kuligt ute varmt och gott nere i vår källare.

Vi pratade och kommenterade runt några av mina bilder och man lär sig så mycket. Göra en bild av vad man ser eller skapa den kompositionsmässigt och bildmässigt perfekta bilden.

Jag tror vi var över ens om att många foton, mina kanske visar vad ögat och jag kände just då och som jag försökte återge och det i sig har ett värde. Men att man med alla goa kommentar lär sig att det fanns andra bilder att skapa vid samma tillfälle. Slutsats, ja min blev som så många sagt redan, planera din bild hasta inte i väg den och lär dig hantera kamera och objektiv.

Sen fortsatte kvällen med att vi tittade på några avsnitt ur en av Moderskeppets fantastiskt pedagogiska videor, denna handlade om landskapsfotografi. Det handlade om verktygen för det, arbetssättet och ser man på hyperfokalavståndet berördes även här.

Som avslut på kvällen kom det fram två nya uppslag på fotoutflykter, Halle- och Hunneberg och Hållö båda platser som inte kräver annat än bra väder och viss samordning så det kan bli trevliga träffar.

Hej då källarn, ses igen!

/vid pennan Leif

Leif Antonsson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-