collage_object

Avslutning 2014 på Färdsle Bråeskullen.

loading...

Avslutning på Lilla Granskärr våren 2013


NYTT KAPITEL I SVERIGES HISTORIA.

Lördagen den 8 juni skrevs ett nytt kapitel i Sveriges historia. Ja, ja, nu tänker ni på bröllopet mellan prinsessan och mannen av folket. Men uppriktigt sagt, bröllop är det ju varenda vecka hela året. Visserligen gick ju detta i TV hela dagen, men de verkliga historiska händelserna sker ju i skym undan, precis som Lilla Edets Fotoklubbs säsongsavslutning hemma hos Brigitte och Manfred i Lilla Grankärr. Kanske för mycket i skym undan, för det var inte mer än tretton gäster. Tycker ni inte om när det är gratis????

Brigitte och Manfred bjöd på matjessill och färskpotatis, jordgubbstårta m.m. på en alldeles ny altan (färdig 1 timma innan gästerna anlände) till ,maten dracks det ….....och till tårtan kaffe.

Ovanför altanen som var byggd under en stor ask, fanns en fågelholk med en lätt
irriterad blåmes (här flyttar man ut på landet för att få lite lugn och ro, så kommer det fullt med högljudda gäster).

Huvudbyggnaden uppfördes 1893 och annexet färdigställdes 2012. Annexet ja, helt suveränt, innehöll allt man kan tänka sig, spis, mikro, diskmaskin, tvättmaskinför att nämna några detaljer, högt i tak med ledbelysning, mysigt. Lilla Grankärr ligger vi vägs ände långt in i skogen, tack för den fina vägbeskrivningen! Tack Brigitte och Manfred för en trevlig eftermiddag och kväll!

Det är bara att beklaga de som inte kom och fick njuta av den fina maten, det fina  vädret och den goda stämningen i vårt sällskap,

tycker i alla fall...........Lilliz

loading...

Fotografier av - Manfred Hübner, Hasse Lager, Lilliz Nyström, Karl Schörghofer

Avslutning 2012 på Färdsle Bråeskullen.

Färdsle Bråeskullen kan man tro ligger i östra Norrland strax vid Norska gränsen, men ack vad man bedrar sig, så långt bort men ändå så nära, strax norr om Skepplanda bor Dzintra och Hasse som var kvällens värdar.

Det märkliga var att alla var där, ja ja, inte alla, men alla som var där, var där. Hasse hade efter att ha lyssnat på två olika väderrapporter valt den som passade för utesittning och så blev det. Alla som var där (nu kom det igen) smörjde kråset med grillad kyckling, hamburgare, korv, en fantastisk sallad med två härliga dressingar till. Dryck: Vatten, vin öl, cider m.m.

Vid bordet talades det om alla som var där (nu igen), foto, blommor, fåglar, (som hade ett eget party under ledning av en hackspett, vid Hasses fågelautomat).

Kaffe med tårta (åh vad god) intogs inomhus. Av någon märklig anledning satt alla damer för sig själva och alla ”gubbar” för sig, med två undantag, Dzintra hos gubbarna och Karls hos damerna. Kan tänka mig att det kommer några bilder om detta också. Tack för en härlig kväll!

Kvällens kock och bagare:         Dzintra
Kvällens grillare:                      Hasse
Kvällens krönikör:                     Lilliz
 

loading...