collage_object

Om Fotoklubben

Om klubben

Vi är cirka 50 medlemmar och verksamheten omfattar numera endast digitalfotografering och bildbehandling, samt att vi har tillgång till observatoriet i Fuxernaskolan och har möjlighet till astrofotografering i den stora kikaren med brännvidd 4000mm.

Kursverksamhet, fasta kurser och fortlöpande utbildning bedrivs också, där du lär dig ta bättre bilder, redigering,
montering, passepartoututskärning Fasta kurser hålls inte regelbundet, men finns det tillräckligt många intresserade, drar vi igång.
Någon gång då och då har vi inbjudna fotografer som föreläsare som tipsar och visar om kamerateknik, komposi-tion osv.
Utställningar av klubbens bilder förekommer också.

Du är välkommen att besöka oss i vår klubblokal måndagar 18.00-20.00.
Vi håller till på källarplanet i samma hus som Fuxerna förskola, bakom gamla stationshuset på Järnvägsgatan.
Du behöver inte vara "proffs" eller ha "proffsutrustning", alla kameror duger, tänk på att den bästa kameran är den du har med dig, ditt intresse för foto och bilder är fullt tillräckligt. Du kommer att få rikliga tillfällen att diskutera bild och på så sätt träna ditt bildseende.

Lite Historia
Lilla Edets Fotoklubb bildades den 3 april 1976. Första mötet var i Reine Benzeryds fotoaffär. Lars-Åke Dahl blev klubbens förste ordförande. Det första "fotolabbet" var på Ström. 1977 kom man igång på allvar och sedan dess har Fotokluben haft många utställningar. Bl a har man dokumenterat de gamla husen på "Kullen" i centrum. Flera hus revs för att ge plats åt landstingets vårdcentral.
Sedan 1987 har klubben gett ut en årskalender. Mellan 2008 0ch 2011 har den gått ut till samtliga hushåll i kommunen, detta var ett samarbete med kommunen och fotoklubben. Sedan 2012 ger klubben ut kalendern i egen regi.

Kontakta oss gärna

Ordförande:     Leif Antonsson               0703-782241
                        leif.antonsson@telia.com

Kassör:            Lasse Loman                  0707-208130
                        ryk@telia.com

Ledamöter:
                        Ulrika Eriksson               0722-301854
                        ulrika.eriksson@ymail.com
                        Martti Henttunen            0709-959193
                        martti.henttunen@gmail.com
                        Hasse Lager                    0703-838852
                        hasse.lager@telia.com
                        Karl Schörghofer            0707-830361
                        sch.karl@gmail.com
                        Göran Thobiasson          0707-734614
                        gete@telia.com

Alf Wulff                         0520-651858

länkar

Moderskeppet
-Allt om digitalt blidbehandling i Adobes program (bl. a. Photoshop, Photoshop Elements, Camera RAW, DNG Converter ) många bra tipps och instruktioner
Photo Story
- äldre bildspelprogram från Microsoft för Win XP OBS!
-Gratisprogram
AquaSoft Diashow 7
- Professionell bildspelprogram Win XP, 2003, Vista, Win 7
-Trialversion för att testa, kostnad sedan mellan ca. SEK 400.- och 700.-
Gamla Lilla Edet
- historisk bildmaterial från LIlla Edet
Flickr
- Organisera, dela och visa upp dina foton på nätet.
Pixlr
- Redigera dina foton online.
Fotosidan
- Mötesplatsen för fotografer

Vår aktuella verksamhet

Många av oss har valt att ligga lågt under den här tiden, så det känns allt lite tomt på våra måndagsträffar. Dock kan man delta indirekt på våra bildvisningar genom att maila in sina bilder.

Klubben har också en bild-pool på fotosidan.se där alla kan lägga in bilder på ett enkelt sätt.
Man måste anmäla sig som medlem och det kostar inget att vara grundmedlem. Poolvärd Ralf låter hälsa att
det skulle vara roligt om det blev lite mer aktivitet på sidan.

Den närmsta framtiden kommer vi att göra iordning bilder för upphängning på kommunhuset, fortsätta att titta lite i redigerings-programmet Elements 19 och förhoppningsvis göra någon utflykt. Kom gärna med förslag på sådana

Medlemsavgifter

Avgift per person  200.-
Familj  250.-

Fotoklubbens Bankgiro   5006-1639

Vid betalning glöm inte att ange namn, det underlättar kassörens arbete.