collage_object

SOMMARAVSLUTNING I SLOTTSCAFÉET 2023

Vi gick en  poängpromenad i lugnt tempo och svarade på kluriga frågor om foto författade av Ann-Louise. Martti och Birgitta hade båda åtta av tio rätt men Martti kammade hem första priset och chokladasken på utslagsfrågan: hur många stenar i burken?  Nästa tidsfördriv i väntan på maten blev kast med rund boll. Den tävlingen vann Ove med Martti tätt efter. Solsken och skir sommargrönska till trots - blåsten fick oss att  flytta  dukningen in till växthuset där vi åt god mat från Rafaels restaurant. Samtalet kom in på Thailand á propos den höga temperaturen därinne och månlandningar. Kanske hade det någon koppling, vet inte, värmeslagsrisken var överhängande. Kaffet drack vi ute. Tack alla för en trevlig samvaro.

NATIONALDAGSFIRANDE I STRÖMS SLOTTSPARK 2022

Har aldrig tidigare upplevt så många människor samlade i Lilla Edet som under Nationaldagsfirandet i Slottsparken. Lasse, Martti, Ann-Louise, Kerstin och jag fick med gemensamma krafter upp vårt tält, våra skärmar och bilder. Sedan slog vi oss ned och fick så småningom sällskap av Alf, Lilliz och Solveig, Klas, Göran Thobiasson och Roger samt Sophie med Opus. Lotteriet blev en succé trots att vi befarade motsatsen. Strax innan 14 då vi skulle ha dragningen av vinnarlotterna dök det upp folk som köpte i sista minuten plus de som redan köpt och slutresultatet blev att 135 lotter av 200 möjliga köptes. Inte så pjåkigt. De tre vinnarna valde Ann-Louises bild på Skäktefallet, Klas båt och Marttis Gunnarsvatten. Himla trevligt. Det som var bra med att ha våra bilder som vinster i lotteriet var att folk gick runt och tittade och funderade på vilken bild de gillade mest - OM de skulle vinna.
Martti tog hand om pengarna för att ha i kaffekassan.
Till nästa gång ska vi tänka på att det ska synas lite tydligare från avstånd vilka vi är samt att kanske ha med oss något att äta för köerna till foodtrucksen avskräckte. Lasse och Ann-Louise körde iväg och köpte korv när dom inte tyade längre. Klockan 15 packade vi nöjda ihop, tiden hade gått fort.

SÄSONGSAVSLUT I JAKTSTUGAN MAJ 2022

Det  blev en mysig dag med vackert väder, inramad i ett ljuvligt grönskande och blomstrande maj: mandelblom, akleja, näva och många fler jag inte kan namnet på. Inne i skogen intill påträffades gamla bilvrak, även de pittoreska på sitt vis, kanske, i måttligt antal. Hursomhelst trevliga foto-objekt. Ser fram emot lite bilder i höst.
God mat med tårta till efterrätt fick vi, föredömligt levererad av Kurts catering hemmahörande i Ljungskile.
Jaktstugan, inuti designad av Mikael som vi hyrde den av, är synnerligen trivsam och har sovplats för en 7-8 personer, kök och öppen spis. Besökaren fylls av lugn och ro. Kort sagt: ett toppenställe http://www.torpangen.com/jaktstugan.html