collage_object

Måndag 2013-01-28

Så var vi på plats i källaren igen.

 

Lite eftersnack kring treklubbstävlingen som kommer att få ändrade regler nästa tävling.

Vi skall också arbeta för att gå över till att visa allt digitalt i tävlingen.

 

Första punkten var sedan att dra igång utbildningen med indelning i grupper. Styrelsen hade valt att inrikta grupperna på motiv typer något vi alla uppskattade. Vi antecknade våra önskemål och i slutet på mötet presenterade Roger gruppindelningen och vilka som skulle bli ledare. Vi delade på oss och pratade entusiastiskt ihop oss i respektive grupper, så nästa gång sätter vi igång och börjar jobba. ( gruppindelning och förklaringar finns under utblidning)

 

Men först blev det lite utbildning.

Själv berättade jag om de begränsningar jag upptäckt i funktionen " skakreducering" vid korta exponeringstider. Kort sammanfattat, denna skall bara användas, vid frihandsfoto på tider mellan ca 1/120 och ner mot 1/15. Aldrig på stativ och aldrig vid exponeringar kortare än 1/120 eller med blixt, funktionen blir då det motsatta man får oskärpa!

 

Sen blev det frostigt!

Det blev naturkunskap flankerat med vinterbilder eller tvärt om. Massor med Inspirerande bilder på det mesta, vintervägar, frostiga grenar, ljusspel i den kalla luften. Jürgen visade hur en beskärning kan skapa dramatik och ge en helt annan bild. Han berättade också att han regelbundet överexponerar i digitaltekniken, något som många instämde i.

 

Klas visade sen en mängd härliga bilder från fördämningen mellan kraftverket och Inland med ett vattenflöde på 1200 m3/s kanske det största någonsin. Några bilder visades i svartvitt, med en märklig effekt, det såg ut som vi var 50 år tillbaka i tiden.

 

/Leif

 

Alf Wulff
Brigitte Hübner
Göran Thobiasson
Joachim Werder
Jürgen Lukas
Klas Larsson
Leif Antonsson
Manfred Hübner
Ralf Abrahamsson
Sven Svensson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-