collage_object

Måndag 8 september 2014

Så var vi då igång med höstprogrammet. Bildtemat för de första träffarna är natur och vatten och diskussionstemat denna gång gällde filter.

Drygt dussinet var vi och började i teknikens tecken. Efter lite introduktion om vad filter egentligen är och hur de är tänkta att fungera så kom pratet igång. Jag fick hjälp med fina illustrationsbilder av både Hasse och Joakim. Dessa båda och flera andra har ju stor erfarenhet och delade villigt med sig till oss andra. Joakim hade dessutom med sig olika filter och demonstrerade.

Hasse spädde sedan på utbildningshörnet med lite kompositionsregler och fina illustrationer av tredjedels regeln (gyllene snittet) och vi lärde oss att harmoni i en bild är bra, men att en svamp precis mitt i kan vara väl så bra. Det kanske ändå är så att regler ibland är till för att brytas.

Det känns som detta sätt att hantera utbildning, en introduktion och sedan att många delar med sig av sina kunskaper kan vara en riktigt bra väg för våra måndagar och vi försöker fortsätta på det sättet.

Sedan var det bildteman och vi fick se många och jättefina bilder. Eftersom det är höst och dessutom svampsäsong så var det mycket svampar och ju mer jag hör ju mer övertygad blir jag att svamp köper man i burk åtminstone med mitt kunnande. Bohusläns hällar och hav fick vi också se, kan något vara vackrare ??
  • Vi hade innan vi började med bildvisning kommit överens om att tema bilder skulle vi kommentera och prata om, och så blev det. I alla gemytlighet fick vi som jag uppfattade upp många konstruktiva synpunkter.
  • I övrigt kommer vi att respektera varje fotografs önskan om man vill ha synpunkter.
Under temat nytaget så visade Roger att en trävägg med fönster kunde innehålla så mycket känsla.

I allt en trevlig kväll men om kaffet var gott, törs jag inte säga för jag var den som kokade det.

/vid pennan Leif
Rune Pettersson
Roger Sjöblom
Martti Henttunen
Leif Antonsson
Kerstin Martinsson
Kaja Laursen
Joachim Werder
Hasse Lager

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-