collage_object

måndag 2 september 2019

”Så gick vi ner i vår källare”
Ja så var vi igång igen drygt tio var vi som dök upp första måndagskvällen med förväntan på vad höstterminen kommer att ge men också i stor glädje att återses.
Vi pratade om att det kommer att bli en höst med stor variation och utrymmen för många enskilda initiativ, med grundtanken alla måste inte vara med på allt, men något för alla.

Vi börjar direkt nästa gång 9 september, då vi samlas vid klubben och om vädret tillåter så åker de som vill i samlad trupp upp till Åkerström och försöker fånga lite fina vyer.
Martin och Lasse samordnar och som alltid håller vi också lokalen öppen för den som vill vara där.

Gången därefter 16 september tittar vi på resultatet och har dessutom ”HÖSTEN” som bildtema.

Den 23 september får vi sedan besök av Patrik Larsson som håller föredrag och pratar om att skriva ut bilder. Det kan vara läge att ta med någon rå-bild (gärna RAW) som kan bli arbetsexempel.
Ralf samordar och svarar för besöket.

Hösten sedan då, bilden kommer att varar huvudtema och vi kommer att vända och vrida på begreppet och har ambitionen att varje kväll med några enkla exempel visa på effekten av olika saker som:
raka linjer i bilden, störande element i bilden, effekten av inramningen av vyer i framkanten på bilden och skall den vara skarp eller softat=ur fokus, placering av objektet i bilden, hur olika format påverkar intrycket osv.
Kunskap hämtar vi både ur konstnärsvärlden och bland reklamare.

Sen har vi också ambitionen att hitta former att konstruktivt prata om våra bilder och igen, ingen är facit men vi har säkert alla synpunkter som vi kan dela med oss. Vi är många som benhårt tror att detta är ett av sätten att bli bättre, det andra är förståss att öva, öva och återigen öva.

Vi kommer också att ha plats för teknikfrågor kring kanske just din kamera osv.

De bilder vi fick se var ett snabbt utsnitt av sommaren knäppande, som någon sa detta är bara några av alla 400st. Vi fick se vackra fåglar både supersmå och jättestora, blommor, ett tapto en sommarkväll på Klöverön och en härlig film på en ung skön målare tack för det Göran!

Vad tror ni visst låter det bra ? Leif 190903
Roger Sjöblom
Kerstin Martinsson
Leif Antonsson
Lasse Lohman

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-