collage_object

måndag 13 februari 2017

GOD KVÄLL på er, det var i alla fall en sådan vi hade på fotoklubben, en riktigt GOD KVÄLL. Efter sedvanlig information av ordföranden Leif, diskuterades om kriterierna för en lyckad bild om vi lämnade tekniken därhän, och kom fram till att det mesta beror på betraktarens öga, d.v.s. subjektiva bedömanden. Är det så det skall vara? Kan en bild vara suddig men ändå bra? Självklart kan den det ! Om den är dåligt komponerad då?
Samma där. För svaga färger, för starka färger, för mörk, för ljus? Samma där! Knepet är ju att förmedla känslan till betraktaren, eller hur? Vilket inte alltid är så lätt! Givetvis gör det inget om bildens skärpa är perfekt, kompositionen är bra, färgerna är OK, formatet lika så, men det är inte  bara det som är kriteriet för en bra bild. Sedan har vi som tur är, olika tycke och smak.
Bilder tittade vi också på, naturligtvis, av alla de slag, släpljus vid vattenbrynet, fallande vattendroppar, renovering av gammal bro i Färdsle, en fantastisk fjortontaggare, stjärnhimlar, svarta hål(?) m.m. Om bilderna var bra??? Självklart, som kocken Mannerström säger, ”det är ju vi som har gjort dom!” Fotokaffe med kaka fick vi också. En God Kväll alltså, tycker i alla fall………..Lilliz
Alf Wulff
Göran Thobiasson
Hasse Lager
Lilliz
Thomas Thuresson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-