collage_object

Detta är ett blogginlägg

Måndag 2 mars.

I kväll var det glest med folk. Flera sjuka, både hemma och på sjukhus. Men de som var där, var där.
Ordf. Leif började med att informera om lokalproblematiken. Ännu inget riktigt resultat.
Sedan bjöd Klas på lite fotohistoria från kommunen, med början 1891 fram till våra dagar. Kända fotografer från kommunen är ju Albin Berns, Fred Cadbro och Dagmar Nyström (utan inbördes ordning). Jämsides med detta lite kamerateknik, förr och nu. Vill ni höra och se det en gång till, är ni välkomna till Folkets Hus den 25 mars, kl 18.30.
Åsså var det bildvisning förstås.
Roger visade fågelbilder, bl.a. på en fågel som inte finns (här alltså, men DÄR finns den minsann). Men Kanadagåsen fanns i alla fall, åtminstone i Ryrsjön. En härligt mossig bild från sagda sjöns södra ända visades också.
Ulrika hade lyckats fånga en bländande vinterdag på Hunneberg med mycket snö, komplett med passande ramar. Bildmanipulation av ett svartvitt vinterlandskap med färg!!!!!!!, visades också.
Leif presenterade ett blomexempel på att bländare 2,8 inte är allena saliggörande, även 5,6 och 8 duger bra för att inte få alltför stort skärpedjup.
Klas bidrog med ett komplett grävarpaket, inkluderande både maskin och maskinförare, i detta fall en gorilla som ledigt satt och intog en fika bestående av
en, banan, med ett stort leende som visade det vita tandgarnityret.
Man fick även se två herrar från gatukontoret i fullt arbete iklädda endast bygghjälm och minimala shorts hanterandes var sin tryckluftsborr typ Atlas Copco Cobra bilningsmaskin.
När vi skrattat färdigt smakade det extra bra med kaffe och kaka, tycker i alla fall………….Lilliz

 

Klas Larsson
Leif Antonsson
Roger Sjöblom
Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-