collage_object

Måndag 20 maj 2013

Så var det program diskussioner och vi 15st som kommit drog tillsammans upp riktlinjerna för höstens kvällar.

 

Målsättningen är att vi skall bli ännu bättre fotografer och kanske lyckas åstadkomma bilderna med det där lilla extra, allt förståss under vår vanliga gemytliga samvaro.

 

Vi planerar grupparbeten halva tiden uppdelat på 2 kvällar en första kväll för teori och sedan en där vi summerar vad vi lärde oss. Vi tänker oss små informella grupper där den som kan bidrar.

Ämnena blir kamerateknik i olika former och bild skapande.

 

Den andra timmen är vår målsättning att så många som möjligt blir inspirerade att delta med bilder och därför kommer motiven vara breda för att erbjuda respektive fotograf möjlighet att själv bestämma sitt motivval.Ämnen blir natur, djur, blommor och fyra nya områden objekt, människor, experiment och ljus. En fylligare beskrivning kommer vi att lägga ut på "styrelsen informerar" . Sen kommer vi fortsätta med ett andra bildtema "nytaget" för att ge möjlighet att visa vårt "bruks"-foto.

 

Sen blev det bildvisning och Göran "vann" med en rykande färsk bild på rivningen av Inlandsbruket och nästan lika färska fartfyllda folkracebilder . Vitsippor blev det från Joakim som också visade vackra vattenrörelser i Ramvikslandet.

 

Alla härliga exempel på hantering av exponeringstider och skärpedjup.

 

Själv bidrog jag med några bilder på basketspelande barnbarn och en bild från Lilla Göteborgsvarvet med "flygande" löpare.

 

/ vid pennan Leif



Till gallerien för kvällens bilder:

Göran Thobiasson
Joachim Werder
Leif Antonsson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-