collage_object

måndag 23 september 2019

För att sätta en bra historia på pränt, behövs ett bra ordförråd, för att alla nyanser skall komma fram och skapa en bild i läsarens huvud.
Som bildtagare, eller fotograf, gäller att man läser histogrammet rätt för att få med alla nyanser innan man sätter den på pränt. Trycker på PRINT alltså. Det var just detta som PATRIK LARSSON försökte pränta in i oss med FINE ART PRINT. Bland annat just att använda histogrammet när man fotar och när man redigerar. (Men det gör ni väl alltid?)
För att printa en bild, behövs ju lite mera prylar, skrivare, bläck, tålamod och papper.
Ju mindre man kan desto mer tålamod och papper. Omvänt; ju mer man kan, ju mindre papper och mindre tålamod. Då får man också tillfredsställelse som bonus.
Papper ja, där finns det mycket att välja på. Där pekade Patrik på att motivet fick vara med och bestämma vilket papper man skulle använda. Han talade så att åtminstone jag blev sugen på att gå hem och printa. Kan inte Patrik bli ett stående inslag årligen?
Han talade också varmt om mobilkamerornas förträfflighet, och det var ju kul, för nästa måndag är vanliga kameror inte tillåtna, vi skall nämligen ut och fota med mobilen, skall bli roligt, (vi hinner väl med en kaffe också) tycker i alla fall…………….Lilliz

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-