collage_object

Måndag 9 september 2013


Ännu en mysig kväll 20 st var vi och först summerade vi  Ale- Edet dagen, kanske var vi en av vinnarna. Minst 2 nya medlemmar kommer vi att få.

Utställningen på Folkets Hus är verkligen magnifik och kommer att vara kvar ytterligare minst 14 dagar, sen får vi se hur vi fortsätter.  Bildspelet om Inland väckte också intresse och Klas var tom tvungen att ställa fram stolar för de som ville se.

TACK till alla som ställt upp med bilder och ni som ställde upp och hängde bilder och alla som jobbade på lördagen med att fotodokumentera.

Sen laddar vi för Edetmässan 28/29 – september, där ambitionen är att visa lite bilder igen och sedan representera Moderskeppet och deras fotokurser. Men det är många timmar och vi behöver många fotografer så snälla hjälp till!

Det är som vanligt högt till källartaket och vi hade en trevlig diskussion kring fotokurser om vår förväntan och önskemål. Vi diskuterade länge och engagerat hur vi kan hantera kurser eller snarare de anspråkslösa arbetsgrupper vi vill och kan köra. Många välgrundade synpunkter kom fram om vad som egentligen behövs för att en kurs skall bli effektiv och vi tar till oss, men måste ändå försöka få in något av det i den måndagskvällsram vi förfogar över. Ambitionen är att vi på måndagskvällarna skall inspirera till mer kunskaps sökande och inte minst fotograferande, samtidigt som vi vill vara det forum där man kan få hjälp och synpunkter.

Självklart kan vi aldrig leverera något som ens liknar en kurs på 1 timma men skulle det generera mera som exempelvis en fotoutflykt i grupp någon annan dag så är det bara bonus. Allt förutsätter att vi fortsätter själva för teori utan praktik är just bara teori.

Några bilder fick vi se. Hasses fina demonstration av hur man kan hantera en bild med enkla medel och hur olika den kan göras. Några bilder från mig själv bla på en gammal skördetröska och en modern röjsåg som vi diskuterade runt en stund, om hur jag borde gjort för att den skulle bli som jag egentligen önskat, tack för synpunkterna! Och så några actionbilder från en kavalleriattack på Lödöse under lördagen med rök och hästar, ja fotografen var i alla fall nöjd.


Vid pennan Leif

 
Hasse Lager
Leif Antonsson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-