Måndag 15 april 2013

I den första riktiga vårkvällen gick vi så ner i vår källare igen. En kväll utan tema blev så fylld att vi skulle behövt en timma till.

Vår egen "Kelby" dvs Joakim assisterad av Sven visade först vilket otroligt program Lightroom 4 är. Ja var någon fundersam före så är vi entusiastiska nu, frågorna höll aldrig på att ta slut.

Jürgen visade sen värdet av att hantera färgtemperatur och exponering redan vid fototillfället och automatikens begränsningar i kameran. Det blir inte mycket över till Lightroom då, men ju bättre bilden är från början ju större förutsättningar får man ju även i bild-programmen.

Vårens fotoutflykter blir sedan till Bredfjället guidat av Stefan Edman och Hornborgasjön. I höst blir det ljusfestivalen i Grästorp. Alf återkommer med datum osv.

Våra fria tema bilder visade allt från första ärlan till mynt, en gammal kamera och fjärilar. Det visade att vi gör hemläxor, vi labbar med beskärning använder histogrammet och testar skärpedjup.

Ja jag kan bara tala för mig själv "jag har blivit mycket mycket bättre nu på gamla dar...."

Vid pennan .....Leif

Göran Thobiasson