Måndag 7 oktober 2013

Till vår stora glädje så var det full fart på bildvisning igen.

Kvällen avslutades med ett magnifikt bildspel ”Vatten” av Jürgen och före det fick vi se allt från Kajas fina komposition ”Den egyptiska bryggan”, Alfs hjortar med stora horn till Klas grävmaskinsarm som nästan sträckte sig ur bilden mot oss.

I köket pratade vi kamerateknik och Joakim visade med pedagogiska bilder skärpedjup vi d olika bländare och sedan vikten av att förstå och hantera vitbalansen och visade att automatiska vitbalansen (AWB) ofta gör fel.

Nästa funktion vi kommer att gå genom är hur kameran fokuserar.

Man kan väl sammanfatta med att vi försöker ge deltagarna grunderna för att själva bestämma över bilden.

Vid pennan / Leif

Alf Wulff