Måndag 14 oktober 2013

21 tappra hade tagit sig ner i källaren denna måndagskväll. Efter den akademiska ? kvarten så drogs verksamheten igång. Först kaffe så klart, gott! Sedan försvann cirka halva styrkan ut  i köket där de togs om hand av Joachim Werder som guidade dem in i kamerans labyrinter. Fokusering, bländare m.m. och hur de samverkade för att bilden skall bli bra. Vi andra fick nöja oss med bl.a. provkörning av den nya skrivaren, storlek som ett mindre kärnkraftverk och ungefär lika långsamt i starten. Processen hanterades med bravur av Photoshopekvilibristen Hasse Lager och resultatet blev....... bra va?

Naturligtvis var det bildvisning. Av någon anledning var det påfallande många bilder från Nossans Ljusfestival, en del från den regniga onsdagskvällen och en del från den torra och vindstilla fredagskvällen. Många bra bilder och flera ännu bättre. Mitt i alltihopa körde Hasse
en pedagogisk självgjord serie om bländare och skärpedjup. Mycket bra, väntar på ännu mera.

Vår herr Thobiasson visade 26 st bilder på en och samma bil. Tråkigt??? NÄÄ! En episod om sex sekunder från en folkracetävling där en av de tävlande voltar och flyger genom luften, på-
passligt och skarpt fångat av herr Thobiasson. Väldigt fina bilder, tycker i alla fall........

Lilliz

Fredrik Jensen