Måndag 13 januari 2014

Så var vi i gång igen.

Femton engagerade och glada fotografer mötte upp och fick förutom kaffet, ta del av kvällens klo som var en magnifik dokumentation av hur ”E45” an växte fram i Lilla Edet signerad Klas. Ett 2 år långt fotoarbete med totalt över 4000 bilder, kondenserat till ett halvtimma långt bildspel med sprängningar, lerdykare och snygga maskiner, och den halvtimman var mycket njutbar och inte lång.

Hasse inspirerade oss med en kollektion bilder tagna på nästan samma plats och visade hur olika bilder man kan skapa, bara genom att se sig om, eller är det bara Hasse som är omgiven av motiv vart han än vänder sig? Jag kände budskapet ”titta upp, titta ner så ser du så mycket mer”.

Sen bjöd Kaja på spännande resebilder, denna gång med bergsformationer och helt osannolika grottboningar, som användes än i dag.

Vi diskuterade sedan hur vårens arbete skulle bedrivas och många kloka idéer kom, så vi gör nu en helt ny ansats med mera renodlade kunskapskvällar och bildvisningar. Vi hoppas också kunna ha gemensamma fotoexkursioner i utbildningssyfte.

För att ge så många som möjligt chans att kunna delta, så tänker vi oss då i första hand exkursionerna på måndagskvällarna, men det kan även bli någon helg.

Förslaget hittar Du redovisat separat. Läs och kommentera gärna på min mail.

/ Leif

Ralf Abrahamsson