Måndag 17 mars 2014

Fotoklubbens första distansövning gick av stapeln på måndagskvällen. Meningen var inte att komma först utan närmast. Nu gällde det ju inte 100 m häck eller så, utan ett litet instrument, som kunde hjälpa till att kontrollera autofokus funktionen på kameran. Det är ju bra om kameran håller rätt fokus även om du inte skulle göra det. Flera kameror, inte alla, har en funktion som tillåter justering av autofokusfunktionen om det skulle behövas. Men även om just din kamera inte har det kan man ju kontrollera om autofokusen ligger rätt.

Kaffe så klart. Gott så klart. Med go bulle och kaka.

Bildvisning:
Vi fick se Kanadagäss som slogs så det stänkte i sjön. Ett bildspel i svartvitt från Carlmarks förfallna byggnader i Älvängen såg vi också. Passade väldigt bra i svartvitt. Tack Joachim.

Martti hade varit vid Hornborgasjön och fotat tranor. Där fanns ju både gräsmatta och grått i överflöd (tänk på pocenten Helge) så exponeringen MÅSTE ju bli bra, och det blev de.

Richard tog oss med på konstutställning. Han visade bilder på bussar tagna i Pattaya. Snygga vågade karossformer med stora glasytor och svepande linjer, alla lackade i de mest hänförande motiv. Men det är väl inget för VÄSTTRAFIK förstås. Det finns ju risk för att man blir glad när man åker på en sådan buss, tycker i alla fall…….Lilliz

Joachim Werder
Leif Antonsson