Måndag 27 oktober 2014

Usch det regnade så vi ställde in utefotograferingen, men vad gjorde det? Det var ”gött” nere i källaren.

En del av oss började kvällen med att träna kamerateknik, med hjälp av stilleben fotografering. Bland annat är det ett utmärkt sätt att se effekten av att ställa in färgtemperaturen rätt.

Vi kommer framöver ha mera sådana ”laborationer” och bl.a. testa blixtfotografering på nära håll. På köpet får vi dessutom en portion kompositionslära, inte dumt eller hur?

Därefter bildvisning med samma breda bildspektra som vanligt och med många konstruktiva kommentarer härligt, men vi lär oss också att synen på bilder varierar ganska mycket mellan oss.

Var det något som stack av i kväll då? Ja för mig var det Klas bilder på svetsare, Ralfs ”konstnärs” bilder och Ulrikas bild från Autobahn, som hade det där lilla extra.

Vid pennan Leif
Alf Wulff