måndag 3 nov 2013

I kväll blev det datastuga!

Picasa vs Photoshop Element och vem vann? Klas utmärkta introduktion i Picasa blev en rejäl fördjupning i praktisk bildredigering, som sedan fortsatte med en likadan demonstration av Photoshop Elements, med sufflering av Hasse och Manfred.

Vad lärde vi oss då? Jo Picasa har en suverän ångra knapp och Elements har lagerhantering. Ett annat argument för Elements är att man då är hemma i Adobe världen, som numera är mer eller mindre standard.

Slutsatsen blir att vi framöver kommer att anordna en workshop i Elements, på någon annan dag än måndag.

Vad det allt då? Nej naturligtvis inte, ett knippe utsökta bilder avslutade kvällen. Det vi gillade mest tror jag var Karls crossbilder och Klas nästan affischliknade bild på ett flygplan ovanifrån, taget från marken, de ni!!!

Sen säger man ju att en bild säger mer än tusen ord, men ibland så tycker åtminstone jag, att en berättelse kring en bild kan vara helt fantastiskt.

Vid pennan Leif

Karl Schörghofer