måndag 17 nov 2014

Vi började med att Hasse på sitt vanliga pedagogiska sätt beskrev för oss hur man skriver ut bilder i rätt storlek och färg. Självklart för många, men inte för mig, nu vet jag vad jag gjort för fel, så tack för det vår goa ”magister”!

Men det blev mera, Jürgen gav oss en härligt genomarbetad introduktion i high speed foto. Ja inte bara det vi fick se allt från exponering på korta tider till fotocell triggade exponeringar på ultrakorta tider. Allt flankerat med fina bilder och till slut ”frysta” vattendroppar i alla de färger, det är kamerateknik det!

Fortsättningen blev ett bildspel av Rune från en sommarvecka i London med massor av härliga bilder och visst kan tom avloppsbrunnar vara riktigt fascinerande.  Vi diskuterade också om hur ett bildspel kan bli ändå bättre och vi lärde oss bla att ”sex” är ett nyckelord även här, dvs.  6 sekunders bildtider och 6 minuters totaltid.

Som avslutning tittade vi på amaryllisar och så några sommarbilder bara för att i den grå november komma ihåg att det kommer en sommar igen.

Gott kaffe tror jag minst 14 personer tyckte.

/vid pennan Leif

Leif Antonsson