måndag 1 december 2014

Sista kvällen för året med gänget och nästan alla kom! Det blev tekniksnack som vanligt och goa kommentarer kring de visade bilderna.

Ralf visade och demonstrerade ett variabelt ND filter. Ja ni vet det där som man skall ha om man vill fota ”rinnande” vatten i starkt sommarljus. En av våra experter på rinnande vatten, Joakim bistod med illustrerande bilder.

Sen visade Hasse hur han fångat ett unikt tillfälle med kvällsljus över ”ladan” och i efterhand genom beskärning skapat helt olika bilder, mycket illustrativt.

Joakim höll sig med glimten i ögat strikt till bildtemat, så det blev bilder inifrån en gammal DKW en version som han berättade att han en gång haft, men nu var bara modellen kvar. Vi hörde också om hur bilden kommit till och förstod att det var inte så bara, mycket trix med ljussättningen mm. En novemberkaktus och en snöbild fick sen illustrera årets sista månader.

Som avslutning visade Ulrika fyra härliga bilder från Istanbul, helt fantastiska. Gott kaffe och pepparkakor tror jag minst 18 personer tyckte.

Och därmed önskar jag GOD JUL och tack för i år!

/vid pennan Leif

Joachim Werder