måndag 26 januari 2015

Gråväder och måndag! Låter inte så roligt precis. Men intressant. Åtminstone om man tar sig ner till fotoklubben på kvällen. Förutom kaffe (gott) bjöds vi på några lektioner i landskapsfotografering via Moderskeppets utmärkta lärare. Vi fick klart för oss att ljuset har en avgörande betydelse vid landskaps-fotografering (har ju en viss betydelse annars också, om man säger så). I vilket fall som helst visades oss flera olika ljussituationer, bl.a. ljusets riktning, skymningsljus, eftermiddagsljus, gryningsljus, mittpådagenljus, sol, molnigt. Samma motiv men helt oika bilder.

Så var det ju bildvisning också: Någon hade klättrat i berg för att föreviga   ett vintrigt Lilla Edet uppifrån. Någon hade gått hundra meter hemifrån och förevigat ljusets betydelse!!!!! i ett vintrigt landskap med många olika bilder. Någon tillstod högt att stativ använts som rekommenderats av någon annan.

Man kan ju av detta dra slutsatsen att man inte måste ordna en expedition för att få fina bilder. Det man måste är att ha kameran med sig,
tycker i alla fall……Lilliz

Alf Wulff