måndag 27 april 2015

Förra måndagen var ju kvällens ord MÅNGA, det var det denna måndag också. Många fler bilder visades än förra måndagen. MÅNGA medlemmar kom faktiskt en bra stund FÖRE kl 18.00.

Annars började kvällen med den sedvanliga akademiska kvarten, ja-ja, skvallerstunden då da. Kort information från vår ordförande och efter detta blev det SKARPT LÄGE, d.v.s ordf. Leif demonstrerade hur skärpedjupet varierar beroende på vilken brännvidd man använder. Ställer man t.ex. in på största bländaren (2,8 i detta fall) i exemplet på två olika brännvidder, 24 mm och 70 mm, så blir skärpedjupet olika stort. Kaffe dracks flitigt, gott, under tiden.

Alf fick äran att börja bildvisningen (först i ALFabetet) med fina bilder på olika kråkor, samt en sån där slarvig fågel, hafsörn tror jag den heter, kråkor var det inte heller, en domare, förlåt domherre, grönsiska m.m. En snygg bild på krokus också. Joachim levererade bilder tagna med sitt nya 14 mm från kusten. Bilderna alltså, objektivet var från Asien nånstans. Av resultatet att döma var de pengarna inte kastade i sjön. Susanne var ute i förväg och visade gamla maskiner från Vänersborgs Grafiska Tryckeri. Hasse, Roger, Ralf, Rune, Leif och Martti bidrog också till visningen med läckra motiv från vattenfall och blommor från Hunneberg.

Efter detta visade Leif oss tolv ord som vi skulle para ihop bilder, orden står på hemsidan. Resultatet skall sedan lämnas till diakonen i Fuxernakyrkan. En nog så tricksig uppgift, tycker i alla fall…..Lilliz

Alf Wulff
Joachim Werder