Måndag 26 oktober 2015

Kvällens bildtema, höst och höstfärger. Fem tappra själar hade anammat temat och varit ute i verkligheten för att dokumentera den annalkande hösten. Det märkliga är ju att vanligtvis helt alldagliga motiv nu har bytt skepnad och kan framkalla känslor och tankar som man inte trodde man hade. Det verkar som om naturen själv är den bästa bildkonstnären, med en enastående förmåga att pricka rätt med färgsättningen och ljuset till vårt ögas förtjusning. Tack, ni som lyckades så bra med dokumentationen.

Kaffe och kaka avnjöts naturligtvis. Gott!

Ordförande Leif, hade för ovanlighetens skull inte mycket att informera om, förutom att vi fick bekanta oss med en speciellt inbjuden fotointresserad gäst som kanske återkommer. Annars var det mest fotorelaterade diskussioner, bl.a. om användandet av blixt. Det blev så intressant att vi beslutade fortsätta nästa måndag med en ”miniworkshop” om blixtfoto. Alltså, kamera och ev. löst blixtaggregat medtages. Bildtemat är höst och höstfärger även nästa gång. Ni minns väl?:

”Blixtrar den ene så Oskar II” yttrat av dåvarande hovfotografen, väldigt fyndigt, tycker i alla fall

…………….Lilliz

Joachim Werder