måndag 23 november 2015

En arbetskväll där vi samlades kring olika uppställningar och lite träning i att hantera våra verktyg, kameran, blixten mm. Tanken var att visa att man behöver träna och nöta in handgreppen på sin kamera så man gör bästa möjliga när det gäller, men också att ge exempel på enkla träningar man kan göra hemma. ”Våga vägra automatik” är ju vår ledtråd, men då måste vi ju behärska, vitbalans, skärpa och skärpedjup. Sedan gärna ha en tanke på komposition och inte minst vara kreativ i sitt bildskapande.

Bilder blev det också, från Vårgårda Fotoklubbs fotomässa bla. Sedan fick vi också se exempel på att Hasses utbildning med oss i bildbehandling, verkligen gör verkan och som avslutning visade Jürgen ett fantastiskt bildspel med bara kreativa bildskapelser. På sena 1800 talet fanns impressionister som Claude Monet och William Turner men nu finns Jürgen Lucas!

Det lättsamma gnabbet om Nikon kontra Canon fortsatte, undrar om det inte blev oavgjort igen.

Med penna och  Pentax / Leif

Martti Henttunen