måndag 8 februari 2016

Bildspel från början till slut. I kväll fick vi en fantastisk instruktion om hur man skapar proffsiga bildspel av mästaren själv dvs Joakim. Pedagogiskt och inspirerande, det kanske ändå inte är så svårt. Trevligt var det och en hel timme bara försvann, så nu är det bara hem och testa. Dessutom kom vi överens om en repris längre fram och kanske till och med en kurs. Vi bugar och tackar!

Sen blev det bilder, Alf började med vackra bilder från sin omgivning och vi fick bland annat se härliga höstfärger. Hasse fortsatte med en kollektion exempel på inramade bilder skapade i Photoshop och lite mera PS-skapade bilder. Väldigt inspirerande, även om vi inser att det kostat bra många timmar vid datorn. Han fortsatte sen med sin senaste passion: att stacka närbilder och skapa smått osannolika skärpedjup, botanik ända in på pistill nivå. Lilliz skapar vinterbilder så man verkligen känner, att det varit en fin vinter och Ulrika avslutade med bilder från vandringar i både Sverige och Spanien, så fina.
För mig så blir jag ofta berörd av mjukheten och vardagligheten i Alfs bilder men ingen nämnd och ingen glömd, fantastiska bilder av alla.
Som en sista avslutning visade Hasse sin senast version av bildspelet om Locks rike och ja visst är det proffs så blir det proffsigt.

Slutligen var vi överens om att bli mera synliga som klubb och kommer bla att lägga ut inbjudan på olika facebook fotogrupper i vår närhet. Visst vore det roligt med nya inspirerande bekantskaper ibland oss. Vi har också tankar på att bygga ett gemensamt bildspel som presentation av oss.
Vid pennan Leif

Alf Wulff