måndag 26 september 2016

Vilka bilder! Vi bjöds på helt underbara bilder mestadels ur naturen men också från landets absolut minsta stad med stadsrättigheter, Järle en residensstad i ett tänkt län i Bergslagen på 1600 talet, nära Nora. Hur stor var staden då, ja egentligen bara ett stationshus även det historiskt, landets äldsta liggande efter museijärnvägen till Nora.

Sen såg vi allt svampar, fjärilar ormar fåglar och jätteskulpturer på Tjörn, visst är naturen fantastisk. Vi började med lite mera diskussioner om hur vi ville forma resten av hösten och det blir både någon fotoutflykt någon helg och utbildning på ytterligare några veckokvällar. Aktuella ämnen är "lägga upp bildspel" , "bildbehandlingstips" och "lär känna din kamera och dess funktioner".

Sen inte minst den glada nyheten att vi har en föredragshållare på gång, Patrik Larsson,  bl a känd från Moderskeppet.

Allra först tittade vi på några mycket kända bilder som alla i olika avseende satt sina avtryck och vi ventilerade lite om etik och moral i denna typ av opinionsbildande bilder. Betydande bilder, men hur äkta var de egentligen ?

Kvällen däremot var samma äkta gemytliga samvaro till gott kaffe.
vid pennan / Leif
Joachim Werder