måndag 3 oktober 2016

En gökunge i boet, fast på bild. Det och fantastiska bilder på en kungsfiskare som fiskade ingick i den kollektion bilder som Jürgen bjöd på - helt otroliga! Men det var inte måndagens enda bra bilder Alf visade  naturbilder och sedan visade Susanne mycket kreativa grepp och Ulrika hade inspirerats till både gatubilder och äpplebilder mycket fina, även om en oskarp trädbild i mina ögon var klon bland de bilderna. Jürgen bjöd även på en instruktiv samling bilder som visade betydelsen av vitbalans men också hur över och under exponeringar förvandlade en bild från ja bara avbildande till just en bild.

Vi samtalade också lite kring begreppet bild kontra avbildning. Vad vi la in i det lite större begreppet bild, som känsla, att det påverkar oss mm. Finns ju också mycket att lära av reklambranschen som ofta använder begreppet AIDA = attention, interest, desire, action dvs på svenska, uppmärksamhet, intresse, önskan, handling. det finns mycket mer i detta ämne och vi fortsätter med det.

Vi pratade också om naturkunskap i all ära men det ändå viktigare, att berätta om data och förhållande vid fotograferingen det är ju ändå som fotografer vi är tillsammans i klubben och vi var alla ense om att sträva mot detta.
Mycket folk, gott kaffe och trevligt som vanligt
vid pennan / Leif
Alf Wulff