måndag 23 januari 2017

Klubben när den är som bäst, våra "arbetets" måndagar är bara så bra!
Go stämning och samtal om allt. Joakim hade med sin dator och fick genast ett gäng i kring sig som både lärde sig data teknik och fick ovärderligt stöd och förklaringar på egna funderingar.
Klas delade med sig av senaste  erfarenheter i att jobba i lager i Photoshop och kring Martti, Roger och Jürgen diskuterade vi komposition mm. Ingen nämnd och ingen glömd det var mycket mera som ventilerades och visades, en belysning bla där man kunde justera färgtemperaturer, Ralf visade.

Vi började med lite nostalgi från den analoga tiden, upplösning i linjer per mm med Tri-X, Panatomic med finkornframkallaren Promicrol.  Ljuva tid vart tog du vägen.
Men inte för den saken utan för att få perspektiv på den digitala teknik vi idag jobbar med och då pratar vi pixlar. Småbildsformatet 24x36 = fullformat i DSLR beräknas vara ca 20Mp allt över det ex.vis.  Canon/Nikon 36Mp är mao klart bättre!
Är digitaltekniken sammantaget bra då? Ja visst är den bra, tom dubbelt så bra som det analoga, speciellt när det gäller dynamik. Samtidig lärde vi oss också att våra gamla fasta objekt många gånger är helt outstanding fortfarande !!! och att nya kit-objektiv = korta zoomar som ofta levereras med ett nytt kamerahus, inte är mycket att ha, och att vi  snart har kameran där du i efterhand kan justera fokus, det är så nära!

Kvällen var som jag upplevde fantastisk, tack alla som bidrar med kunskap och engagemang. Kaffet glömde jag nästan.

Vid pennan Leif