måndag 20 mars 2017

I kväll skulle det varit arbetskväll och det var det ju också, fast det var en annans arbete vi fick titta på. Stora arbeten kan man säga, vad sägs om en bild som mäter 4 x 1 meter och väger upp emot 300 kg inkl. glas, ram,
aluminiumbaksida m.m. Den hänger man inte upp med två krokar och en bit ståltråd inte. Märkligt att det går att göra så stora bilder i en sådan liten kamera! Och inte vilka bilder som helst. Här fanns bilder som både Zorn och John Bauer säkert önskat att de hade målat. I stället var det en ”konstfotograf”, Ann Eringstam som ”målat” med kameran och påsatt 50-mm optik. Hon arbetar mest i projektform och gör ett projekt om året. Det framgick tydligt att Ann Eringstam gillar symmetri och enkla kompositioner, vilket några damer ur publiken livligt uttryckte sympati för.
Klart var att några, om än inte alla, fick sig en tankeställare av dessa suveräna bilder, både vad gäller optik och motiv. OBS! Höll på att glömma kaffet med, kvällen till ära, 3 olika tilltugg, gott!
Tycker i alla fall …..Lilliz