måndag 3 april 2017

Så var det HDR dvs High Dynamic Range utbildning och "magistern" dsv Joakim var tillbaka och då plötsligt så är det inte så svårt. Vad HDR är, jo att lägga samma flera olika exponeringar till en bild och då nå ett mycket större exponerings område än vad man gör med en exponering, enkelt eller hur?
En instruktion kommer i mailen !
Man gör det i PS eller Element om man nu inte har en Pentax, som jag ! Då har man det i kameran, fast nåja inte "top of the line"  funktion men ändå !
Sen skrevs det ut bilder till vår fasta utställning och det fixades datorer. Och apropå  det så gör Hasse ett storjobb och restaurerar dator efter dator till absolut toppskick, nu vår huvuddator och sedan utskriftsdatorn, helt underbart.
vid (bläck)pennan /Leif