måndag 19 mars 2018

Prata om full aktivitet, kvällen startade med plötsligt datorhaveri på vår huvuddator och många kunniga synpunkter ventilerades. Diagnosen blev sannolikt hårdvarufel och datorn tas till service och reparation och efter gemensamt beslut så bad vi Martin att hantera detta.
Mitt ”kåseri” med Powerpoint blev därför illustrationslöst men vi (jag) kunde ju inte vara tyst utan pratade i alla fall om vad som är de rent optisk grunderna i en kamera, bländare, tid och fokusering och begränsningarna i den automatik som sen hanterar detta.
Men visst det finns användbara ”del-automatiklägen” som går att använda bara man vet vad man gör. Det blir mer om detta framöver men jag tror ändå att vi var överens om att totalautomatik = gröna pricken inte är något som en seriös fotograf använder.
Till vår glädje noterar vi också att våra utställningar ser ut att bli riktigt bra Pizzerian där Ulrika och Kerstin ”hänger” ja dvs deras bilder, är klar. Den kommer tom att kompletteras med ytterligare bilder av Thomas.

Kommunens utställning börjar med ett vernissage 21 april kommer sedan att bli startpunkten på en kulturvecka, de ni ! Det är Thomas och Lasse som blir representerade där. Det verkar sedan som vi kan bli ett för en tid stående inslag i stora entrén.

Lite om vart som vanligt en trevlig kväll / Leif

Kommentera gärna: