måndag 21 januari 2019

Jaha, ikväll skulle vi diskutera kamerateknik, men som sig bör, började vi med
BILDER,
Och vilka bilder sen. Färgglada bilder från ett kallt och mörkt Göteborg, tagna av de frusna fotograferna Ralf och Thomas, som även gjort ett bildspel med ljud  till samma bilder. Martti försökte lura oss med en superblodmåne tillverkad i ett fotoprogram. Snyggt försök! Hasse Lager hade ju bilder på hög (vågade inte skriva lager) fantastiska fågelbilder. Göran visade oss hur Andréns konditori tog ner skylten efter mer än hundra år på orten. Martin hade varit ute och testat nygamla objektiv. Är nya objektiv bättre än gamla? Det var i alla fall svårt att se.
TASSAR
Kerstin och Solveig tassade runt i lokalen och försåg stolarna med ”tassar” så att skrapljudet från betonggolvet minimerades.
KAMERATEKNIK
Efter bilderna var det dags att syna alla knappar på kameran, kända så väl som okända,
         men av någon anledning ”rann det mesta ut i sanden,
         där vi satt med kameran i handen”,
fortsättning följer dock framgent för då skall vi prata BLIXT.
KAFFEt då? Jo tack, bra!   Tycker i alla fall………..Lilliz

Göran Thobiasson