måndag 18 februari 2019

Kvällen inleddes med bildvisning. Färgglada pippiar från Karibien. Mest där-fåglar
( i motsats till härfåglar) för dom var ju bevisligen där (kameran ljuger ju aldrig).
I vilket fall som helst, fina bilder på fåglar som vi inte visste vad de hette, förutom pelikan och flamingo. Plus ett tjusigt porträtt på en ödla. Snyggt jobbat!
Därtill visade vår svartvita expert, bilder från Lysekils fotoklubbs utställning, många besökare, fina bilder, det har vi svart på vitt på.
Inte visste vi heller att brukets rök kunde vara så vacker, föredömligt fångad från balkongen. Mycket vatten i Ryrsjön också, syntes tydligt, det rann över hela tiden i sydändan.
Några bilder från Alafors dök också upp, bl.a. från Ahlafors ölfabrik.
När bilderna så tog slut (allt har en ände) visades hur man i ett populärt fotoprogram kunde justera dem med olika verktyg för att få samma resultat. Fyndigt!
En rundresa i plug-in programmet Nik Collection fick vi också. Det man förut gjorde med en halvtimmes arbete, var nu redan gjort. Alltså massvis med funktioner som underlättar.
En mycket beskrivande och pedagogisk genomgång, mera sådant tack! Mera tack, för Kaffet! Gott!
Tack till kvällens fotografer och fotolärare, utan inbördes ordning; Lasse Lohman, Kerstin Martinsson, Ulrika Eriksson, Hasse Lager, Joakim Werder samt kaffekokaren och inte minst bildpubliken, tycker i alla fall……..Lilliz
Kerstin Martinsson
Lasse Lohman