måndag 6 maj 2019

Regnet hänger i luften när vi en efter en droppar in i klubblokalen. För en gångs skull är det inte kallt inne. Vi sitter i smågrupper och pratar då ordf. Leif harklar sig och bjuder oss att lyssna. Han börjar med att beklaga att vi inte kan följa kvällens programpunkt – printtips – då instruktören uteblivit. I stället blir det bildkväll och som tur är har många med sig bilder, en del har faktiskt med sig många, bilder. Och bilder blir det, av alla de slag. Här visas att har man ett objekt, en flygande korp t.ex., kan man förfärdiga ett otal antal motiv med samma korp!!!
Eller, man kan fota Bohus fästning i nutid (hur skulle man annars göra?) och ändå få fram känslan av att förflyttas tillbaka i tiden, en dag med mörka moln över en militärgrå fästning under dess sista belägring år 1678.
Naturligtvis visades andra bilder också, bl.a. från Ulrikas pilgrimsvandring, Rogers storlommar i Gunnarsvattnet, med flera, med flera.
Hoppas att våra två gäster uppskattade bredden av motiven som visades och att de kommer tillbaka. Så blev det kaffe och kaka som brukligt.

Nästa vecka: U T E F O T O.  Kamera MEDTAGES!!

Vi skall ut och fota om vädret så tillåter, och kaffe blir det väl efteråt,
Hoppas i alla fall…..Lilliz
Roger Sjöblom