Detta är ett blogginlägg

Måndag 28 oktober.

Härom kvällen (läs måndag kväll) blev jag bjuden på en resa till Sydamerika, ja ja, inte bara jag, man kan väl säga att det var en gruppresa. Vi var femton personer i gruppen. Vi flög från Landvetter……….det gjorde vi inte nä, Däremot visade Göran Johansson och Gittan Jacobsson bilder från just Sydamerika som de besökte förra året. Bilder tagna både med mobil och ”riktig” kamera.
Bl.a fick vi se Machu Picchu på nära håll, en by i inkariket. När inkariket var som störst var det mer än 4000 kilometer långt och en yta på mer än 3 miljoner kvadratkilometer. Det varade mellan 1438 och 1533, men började växa fram på tidigt 1200-tal. Det som imponerade mest var hur de kunde bygga hus, murar m.m., av stenblock med sådan precision att man inte kunde få in ett papper i skarvarna. Och så kondoren förstås, en fågel med en vingbredd av över 3 meter. Jättefin närbild på en jätteful fågel, majestätiskt svävande över den djupa dalgången.
Sedan var det mycket upp och ner, hemska långa trappor, höga höjder, djupa dalar, tunn luft, kan man ha det bättre? I staden La Paz i Bolivia, åktes det med världens största linbana för kollektivtrafik. Varje kabin tar 10 passagerare. Årligen transporteras cirka 50 miljoner i dessa kabiner. Allt som allt 7 linjer. Den senaste, röda linjen invigdes 2014. Något som också fastnade var de färgglada kläderna, och alla vackra planteringar med prunkande blommor. Samt en del maträtter, marsvin t.ex. Rio de Janeiro, Buenos Aires, Lima, Cuscos m.fl.städer besöktes, liksom Titicacasjön med sina flytande vassöar,
och platsen där man fortfarande bygger RA, vassbåten som Thor Heyerdahl korsade Atlanten med 1969. Och så Kristusstatyn 710 meter över havet i Rio de Janeiro förstås.
Det var en resa det. Många fina bilder, tack för det!
Faktiskt hann vi med en kaffe och bulle efteråt. Gott! tycker i alla fall …………..Lilliz

P.S:
Nästa vecka är det kurs, datorer medtages!
D.S.

Kommentera gärna: