måndag 18 november 2019

Måndagsträff 18 oktober: en makalös bildkväll.
Det bästa av det mesta, när Jürgen visade sitt senaste fantastiska bildspel om ett år i svensk natur med helt otroliga bilder. Som inte det var nog fick vi också se ett bildspel där ”konstnären” visade lika fina och väldigt inspirerande kreativa bilder. Det var en bedövande mångsidighet vi fick ta del av

Dessutom fick vi en hel rad enkla fototips och dessutom ta del i vad som fanns i mästaren egen verktygslåda.
Verktygslådan, ja som bas ”bara” ett kamerahus, ett vidvinkel, ett 200 tele och en reflex skärm.
Men visst sen fanns det lite special, ett antal blixtar, fjärrkontroller mm men ändå.
Det kändes som det enkla och rena var rättesnöret, dessutom betonat att allt sker i manuella lägen,. Bland annat även blixten vilket gav mig en aha upplevelse när jag insåg att den besvärande fördröjningen jag upplever med blixt naturligtvis beror på att jag har haft min blixt i TTL läge, så nu aldrig mera så!
Teknik med dubbelexponeringar och blixtfoto där blixtens olika inställningar utnyttjades och demonstrerades, fick vi också instruktion i.

Som sammanfattning vill jag säga att det är få som så till fulländning behärskar, dels kamerateknik men också och inte minst komposition och harmonilära.
Vi bugar och tackar för kvällen Jürgen!
Vid pennan Leif

Kommentera gärna: