Detta är ett blogginlägg

Måndag 13 januari.

P R E M I Ä R
I dag var det äntligen dags för Lilla Edets fotoentusiaster att träffas igen, eller skall vi kalla oss Lilla Edets Fotoakademi? Det gör vi, åtminstone för stunden!! Vädret har ju knappast varit fotovänligt de senaste månaderna. Ont om sol och snö, rikt på regn och blåst! (Det är ju inte så lätt att fånga blåst på bild)! Därför passar det väl bra att vi på sistone ”kursat” i bildbehandling under ledning av den eminente Hasse Lager med fru Dzintra, som bland annat lär oss hur man arbetar med lager. Det gäller ju att ha kontroll (Ctrl) på grejerna. D.v.s. HUR man gör det ena och det andra så att resultatet blir det man önskar.
Nödropen skalla, nästan från alla; Hasse hjälp! Hasse, det blev inte bra!
Hasse kom! O.s.v. Och Hasse hjälper: ett Ctrl J där, ett Ctrl Z här, ett Alt
och mellanslagstangenten (den där långa, ni vet) samtidigt, och ibland ett
D, eller ett minustecken. Till slut ett OK. Spara! I TIFF! Guldmedalj i tålamod! Det bästa av allt, precis som i en TV-serie: FORTSÄTTNING FÖLJER, och det redan nästa vecka. Kl 17.00.

Inte nog med det, vi fick se bilder också, tjusiga nattbilder från Alingsås, Göteborg, Älvängen, bilder från nya resecentrum i Gamlestaden, bilder på
en steglits (fågel), rådjur i trädgård, bilder på fartyg som manövrerades ut och in i Trollhätte slussar, och till allt detta, kaffe och kaka, (Kerstins struva, MMMmmm) GOTT!! tycker i alla fall ………..Lilliz

Roger Sjöblom
Alf Wulff