Detta är ett blogginlägg

Måndag 27 januari.
Så var det dags igen, att samlas runt det som vi alla är så intresserade av, nämligen fotografering, både med mobil och ”riktig kamera”.
Ordf. Leif började kvällen med att informera om läget i lokalfrågan. Än så länge inga besked. Fortsättning följer.
Hasse och Dzintras kurs är ju pausad till hösten, så därför passade Leif på att ge (eller påminna om) lite kamerateknik. Denna gång om skärpa och skärpedjup. Hur man riktar kameran för att få skärpan som man vill ha den, och inte som kameran vill. Detta kallas hyperfokalavstånd (t. ex vid landskaps-fotografering, där man vill ha stort skärpedjup från nära till oändligt) vilket Leif illustrerade pedagogiskt med sina skisser.
Och sedan var det bildvisning. Eftersom vädret envisas med att vara grått, grått, grått och blött, blött, blött, fick vi se såväl gamla som lite nyare bilder från medlemmarnas egna bildarkiv, ofta åtföljda av en historia. Tack för det! Kaffe och kaka hann vi också med. Gott! Tycker i alla fall/
Lilliz

Martti Henttunen