collage_object

Fotovandring 13 maj -12

Från vänster Roger, Martti, Hasse, Dzintra, Alf, Lena, Solveig, och Lilliz Från vänster Roger, Martti, Hasse, Dzintra, Alf, Lena, Solveig, och Lilliz

 

Fotovandring på Kinnekulle


En grupp på 8 medlemmar samlades i söndags 11.00 vid Munkängens parkering på västra Kinnekulle. En av Kinnekullens mest omtalade ställen är Munkängarna, namnet härrör från 1400-talet då ängarna tillhörde Vadstena kloster.

 

Martti, Alf, Lena och Roger anslöt sig till en guidad vandring på 4,5 km, medan Hasse, Dzintra, Solveig och Lilliz samt hunden Selma föredrog vandringsstigar i vackra skogslundar och i "lökskogen", en underbar lövskog som doftade av ramslök.

 

Ramslöken hade ännu inte börjat sin blomning, men knopparna är ätbara vilket också Lena bevisade och de var faktiskt riktigt goda. Gulsippan, nunneört och lundviolen samt även svartbräken fotograferades.

 

Guidningen gick genom naturreservatet Gröne skog i skiftande natur till det gamla stenbrottet med kalksten och alunskiffer. I gruppen fanns många kunniga personer som berättade om fåglar, mossor, lavar, blommor, träd och gamla torp. Här finns nästan alla lövträd såsom al, ask, bok, ek, lind, rönn och björk. Nedanför kleven fotograferade vi spännande raukformer. Raukarna finns längs hela klevkanten på västra sidan av Kinnekulle.

 

Lilliz och Hasse fotograferade Mörkeklevs grotta som bildats av havsvågor samt även ovanför grottan den så kallade Predrikstolen.

 

På hemvägen vid Österplana hed plockade svampexperterna Dzintra och Hasse ett 25-tal vårmosseron. En 3-stjärnig svamp, enligt Hasse.

 

Samtliga tyckte att det var en trevlig och givande utflykt och vi hade tur med vädret.

Bilder från vandringen läggs in på vår hemsida.

 

 

/Roger

 

 

Länkar till bilderna:

Lilliz

Hasse

Martti

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-