collage_object

måndag 19 januari 2015

Utbildning och nyrekrytering: Vi startade med att ventilera utbildning på olika nivåer och hur vi kan rekrytera nya medlemmar och vi fick alla i uppdrag att se om vi hade någon bekant som vi kunde inbjuda till oss någon måndag kväll. Våra åsikter är att en utbildning måste vara minst 2 timmar börjat med teori och sedan följt av praktiska övningar där kanske målet mer än tiden får sätta slutpunkten. Detta innebär då att vi får avsätta ytterligare några timmar, kanske en helg på vår ”vördade” hobby. Vi fortsätter fundera kring detta.

Utställning i kyrkan en utmaning: Carl-Henrik kommunikationsansvarig från Svenska kyrkan som besökte oss förra gången kom tillbaka med en utmaning. En utställning i Fuxerna kyrkan till våren, där vi illustrerar ett eller flera av olika begrepp som ”tillit, frälsning, Gud, kärlek, religionskrig, skapad etc.” Han betonade att det är högt i tak och inlägg kan mycket väl vara kritiska. Vore inte detta en utmaning, att illustrera känsloord! För mig är det varje fotografs dröm. Tänk till alla motiv är ok, djur, människor natur allt. Vi forstätter att prata om detta.

Och så blev det ett extra nummer: Jürgen visade och berättade för oss hur kameran exponerar i automatläge och vad man kan åstadkomma om man kan hantera manuella lägen. Sen fortsatte det med en likadan demo över hur vitbalansen påverkar bilden och vad man kan åstadkomma om man behärskar att manuellt ställa vitbalansen. Allt kantat med massor av tips som att landskap tar man ju alltid på bländare 16, ”solstrålar” får man med bländare 14-16, landskap oftast fotas med 6000K som vitbalans och djur med 5000 – 5300K.Så pedagogiskt och trevligt kommenterat och som avslutning ett par absolut fantastiska bilder inte minst älgen som tittade fram bakom trädstammen till höger. En inte helt skolboksaktig komposition men jättefräck och helt underbar.

Inte nog med det, mera fina bilder blev det, Hasse som samlat ihop alla sina amaryllisar på en bild och sen vackra bilder på allt som finns omkring oss bara vi öppnar ögonen. Joakim visade vinterbilder och ett vattenfall och är det någon som behärskar det så är det ju han. Kaja hade bilder från Niagara, nja det lokala vid Ryrsjön och jag hade några ”kort” på snö i Sura men vänta bara snart kan jag fixa bilder också. Ulrika avslutade med sitt så härliga bildseende.

Kvällen var som vanligt så ”go”, en massa konstruktiva diskussioner kring allt. För mig slutade det med en viktig lärdom i vilken ordning man redigerar bilder för att behålla mesta kvalitet.

Tack för den här kvällen, på måndag kör vi igen!

Leif
 

Ulrika Eriksson
Leif Antonsson
Kaja Laursen
Joachim Werder
Hasse Lager

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-