collage_object

måndag 18 januari 2016

Harmonilära och Gyllen snittet började vi med och jag upplevde många igenkännande leenden på min lilla betraktelse och visst är det förunderligt hur sinrikt naturen är konstruerad. Nyttig kunskap är ju förstås också att Leonardo da Vinci är den egentlige konstruktören av våra fotbollar - inte, ja ni vet ju vem. Och Mona Lisas ansikte har också gyllene snitt-proportioner och visst är hon vacker. Eller? Ambitionen är att vi skall fortsätta med bildskapande och bl.a. lära oss av konsten, konstnärer och titta på hur kända konstverk är uppbyggda. Senare skall vi också färska upp minnet med lite enkla knep.
Sen blev det bilder och vilka bilder. Genomgående var att dimman och diset inspirerat flera till att fånga helt fantastiska ljusspel. Ett annat genomgående tema var älven, men visst, det hänger ju nära ihop med dimma vid dessa temperaturer. Sen fick vi också se mer eller mindre en fågelbok på alla olika besökare vi har i vid våra fågelbord.
Som avslutning bjöd Jürgen oss på ett magnifikt bildspel en ”naturdagbok” som förutom mycket fina bilder även visade en mycket professionell ”touch” i hela presentationen bildväxlingar mm. Och inte bara det, det blev ett bildspel till, nu av Hasse ”Valön 2015” minst lika professionellt och samma här, tjusiga bilder i en väl disponerad presentation och med raffinerade bildväxlingar.
Så mycket inspiration att vi bara bugar!
Resten av kvällen blev det arbete, vi iordningställde nya bilder under Görans ledning till vår fasta utställning hos Fastighetsbyrån och Joakim hade utbildning i kamera teknik.
Det här är väl en fotoklubb när den är som allra bäst, det tycker i alla fall jag.

Vid pennan Leif

Alf Wulff
Hasse Lager
Jarmila Szalasny
Kerstin Martinsson
Lilliz
Roger Sjöblom

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-