collage_object

Måndag 24 mars 2014

 

En ljus och fin kväll och vi tog våren med ner i källaren. Vi bjöds på härliga vårblommor toppat av Kerstins bildspel från Fagerås, med påskliljor i fantastiska former och färger. Jag gjorde ett blixtsnabbt överslag och kom till en miljon, så min vårhyacint i Hjärtum kändes nästan lite ensam.

Roligt också att bildtemat lockat till flera försök. Vi fick se godmodiga kor i Beatles peruk, imponerande tjurar och så en go svart katt med ett frågetecken bak. Snygg ”katthantering” av Ulrika, svarta motiv är inte det lättaste. Klas visade ett antal härliga helt nytagna bilder från ett vattenfall och en kvarn i Sollebrunnstrakten. Undrar om inte strömmande vatten är ett av våra mest uppskattade motiv. Hasse vår Photoshop ekvilibrist visade sen hur man fixar till bra bilder för att sälja en lägenhet.

Inledningsvis pratade vi kamerateknik. Vi såg några exempel på hur skärpedjup blir vid olika brännvidder och helt plötsligt var vi många som förklarade och rätade ut frågetecken. Det är väl så klubben är som allra bäst eller hur.

Vi fortsätter nästa gång med exponeringstid och skakreducering.

Vid pennan …… Leif

Ulrika Eriksson
Leif Antonsson
Klas Larsson
Kerstn Martinsson
Alf Wulff

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-