collage_object

måndag 25 januari 2016

Ännu en välbesökt kväll med mycket kunskap, inspiration och massor av bilder.
Hasse började med att visa oss hur man ”enkelt?” putsar till presentationen av sina bilder, skapar ramar och lägger in signatur. Nu är det bara att försöka göra det själv om minnet hängt med, men det är ju inte värre än att fråga magistern igen i värsta fall. Det blev i alla fall väldigt snyggt och proffsigt. Det blev ännu mera kunskap när Jürgen visade hur man hanterar en ganska grå vinterbild. Att man genom att sänka vitbalans och öka exponering fick bilden att bli både varm och inbjudande så ”enkelt?” och så stor skillnad.
Det blev sedan en mängd bilder där vinter och snö dominerade. Bland många, Rogers fina vinterbilder, svartvita snöbilder av Hasse inte så dumt det heller, Lilliz härliga Gulsparv och speglade vasstrån av Martti.
Och så bildspel, Klas visade en första sammanställning av kanalbilder från 1913 och framåt, en början på en fantastisk historiebeskrivning. Hasse avslutade med så härliga bohuslänska sommar bilder från Fotö och Hönö, och tänk ni det kommer en sommar igen. Kring allt detta mycket trevliga samtal och konstruktiva diskussioner.
Bildbedömning.
Detta har väckt tankarna på att vi nu tar ett steg till med synpunkter på våra bilder. Vi är säkert många som ibland skulle vilja höra våra kamraters synpunkter på en bild lite mera tydligt, om den är bra, tilltalar den osv. Inte nu i första hand en teknik diskussion om hur den skulle kunna gjorts annorlunda utan tankar om bilden och dess innehåll och budskap. Det börjar kanske med att fotografen berättar vad han tänkt själv, och sedan försöker vi hitta ett varsamt sätt att ge synpunkter. Så vill ni detta så ta med någon eller några bilder som ni tycker det skulle vara värdefullt att höra vad kamraterna tycker om.
Vid pennan Leif
 
 
 

Martti Henttunen
Hasse Lager
Lilliz Nyström
Roger Sjöblom

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-