collage_object

Måndag 21 oktober 2013

Nu var det verkligen fullt i källaren och ”tró jag de”, vi skulle få se ett bildspel av Jürgen.

En översikt över kamerateknik och komposition, allt illustrerat med fantastiska bilder, ja det bildspelet hade precis allt.

Programmet pekade med hela handen på att kameran är verktyget, och att en skicklig hantverkare behärskar i första hand sitt verktyg.

Min egen slutsats är att planera mycket mera innan fotot tas och sen försöka göra allt färdigt på en gång. Tack Jürgen för att du inspirerar oss med dina fantastiska bilder.

Brukar man inte säga, rätt från början. Men annars finns ju Hasse ”mästerfixaren” som sen visade hur han räddade en bild som fått ”vattenskada = droppe på linsen” och inte är det här fusk inte, inte i mina ögon i vart fall. Det var ju bara att plocka fram det som fanns i bilden, vilket hantverk och ja just det Photoshop är också ett verktyg eller hur.

Sen fick vi se ett första utkast till 2014 års kalender av Karl och Roger, tjusigt som vanligt. En del konstruktiva synpunkter tror jag kom fram. Det här är ett viktigt och uppskattat ”ansikte” för klubben och vi bockar oss i respekt för allt jobb som läggs ner.

Så blev det ”vanlig” bildvisning med allt från gulliga valpar, katter, ilskna älgar till elefanter, nåja i Borås men ändå. Det är så roligt med så mycket bilder av så olika slag.

Även här blev det utbildning, Hasse beskrev hur han hanterade olika objektiv i sitt fototerritorium, ”300m runt huset”.

Så utbildning var ordet och mera mera … ser fram emot nästa möte, vad får vi lära oss då? En utmaning då är bildtemat ”kreativt, konstnärlig, experimentellt, så kom igen!

Vid pennan/ Leif

PS Kaffet var som vanligt gott, tyckte minst 22 personer!

Lilliz Nyström
Leif Antonsson
Kerstin Martinsson
Hasse Lager
Brigitte Hübner
Alf Wulff

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-