collage_object

måndag 27 noveber 2017

Återigen en bejublad kväll med Patrik Larsson fotograf.
Ämnet för kvällen var "det subtila landskapet"  och vad var nu det?
Patrik själv menade att det är det knappt märkbara, de små detaljerna i vår omgivning, stramt subtilt och nordiskt.
I mångt och mycket handlade det om att se vår omgivning, motiven finns ofta på väg till det tänkta fotomålet. Det handlade om mjuka varsamt hanterade motiv, horisontlinjer som var mjuka och så det underbara dimma!  Han påpekade också att det finns så mycket att lära av landskapsmålare just när det gäller detta.
Medveten komposition pratade han mycket om och då var det snarast det man oftast kallar harmoni det handlade om. Geometriskt komposition, gyllene snittet osv fanns förståss redan som grund i det mesta. Träningsredskap är alltid bra och mobilkameran är ett utmärkt sånt och ledde ofta till att han mha av denna kunde se om det fanns grund för en komposition för att sen återvända med den större kameran för att få allt på plats.
Det var första halv lek, sedan följde en strålande genom gång av bildbehandling i det här fallet Lightroom Classic CC men ändå generell kunskap. Mycket bra info bla att en rätt exponerad bild alltid är det bästa som start, visst bildbehandlingen kan rätta till men på bekostnad av skärpa!
Mycket intressant och precis som vi lärt oss tidigare histogrammet är mätverktyget på bilden !
Vi fick inspiration i första delen och jag tror de flesta av oss fick nyttig information i denna sista delen och inte  blev det sämre av att Patrik är en utmärkt pedagog och förutom att han är en fantastisk fotograf.
Med bläckpennan / Leif
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-